Pel Diumenge, dia 22 d’octubre de 2023: Sender GR 5, etapa 8, de St. Feliu de Codines a Aiguafreda (Moianès, Osona, Vallès Oriental).

(Fotografia: Un dels pals indicadors, prou coneguts per la gent de l’entitat, del sender GR 5 en aquest tram 8 de Sant Feliu de Codines a Aiguafreda, trescant pels Cingles de Bertí, situat en una zona obaga, voltat de marfull, a les proximitats de la casa de l’Ullar).

Hola a tothom,

-Pel diumenge, dia 22 d’octubre de 2023, tenim programada l’etapa 8 del GR 5: de Sant Feliu de Codines a Aiguafreda.

-L’etapa proposada, de les llargues, tipus travessa, té una distància de 20,105 km, un desnivell positiu de 990,6 m, i desnivell negatiu de 1.066 m, amb una dificultat moderada, per l’altiplà i cingleres del Bertí, i d’esquitllada per 3 comarques, el Moianès, Osona i Vallès Oriental.

-La durada és de 4:45h. aprox., amb una dificultat moderada, gran part del recorregut és per corriols, a tenir en compte la distància i els desnivells.

-Situats als Cingles de Bertí, el recorregut de l’etapa 8, resseguint el GR 5, va des de la plaça J. Umbert i Ventura, de Sant Feliu de Codines, passant pel mas El Perer, el riu Tenes, Sant Miquel del Fai, El Rossinyol, L’Ullar, Sant Pere de Bertí seguint per l’altiplà i corriols de cinglera, direcció al Grau de les Avellanedes, per descens cap al mas de Valldeneu i Sant Pere de Valldeneu, i per pista cap als nuclis de Sant Martí de Centelles (Osona), travessant el riu Congost, i finalitzant en el monòlit de retrobament dels GR 5 i GR 2, ja en el terme d’Aiguafreda, on reprendrem l’etapa 9, però això será, feina del 2024.

– LLOC DE TROBADA: a les 7:45 h al pati de davant de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, al costat de la seu de l’entitat, carrer Barcelona, 25 de Lliçà d’Amunt.

– IMPORTANT: NOVA LOGÍSTICA. SORTIDA a les 8:00 h, direcció a l’aparcament situat davant del centre cívic de la Fonteta, a Sant Feliu de Codines.

L’Organització vetllarà pel desplaçament compartint cotxes i despeses de desplaçament del punt de trobada al punt d’inici de la sortida, o bé, aquella gent inscrita, que ja es desplaci amb vehicle propi al punt d’inici de l’etapa 8, en aquest punt hi ha de ser, a les 8:20h. matí. L’Organització gestionarà el retorn dels conductors de vehicle, del punt final al d’inici.

– Cal tenir en compte: aigua, esmorzar, ganyips, calçat (recomanable bota de canya mitjana i l’us de bastons de trekking) i roba adequada per caminades de 4 a 5 hores. Portar un tallavent/ impermeable.

– Obligatori tenir llicència federativa FEEC (2023). Qui no en disposi, li podem tramitar una assegurança temporal per aquest dia per la trescada resseguint el GR 5, etapa 8.

– INSCRIPCIÓ I PREUS:

*Inscripció:

-RESERVA: Totes les persones que vulguin participar han de fer la RESERVA, enviant un e-mail a uecvalltenes@gmail.com , amb les dades següents: nom i cognoms, núm. DNI, i núm. telèfon mòbil, i dir si es disposa de llicència FEEC 2023 o si cal tramitar assegurança temporal?

*Preus inscripció:

-DESPLAÇAMENTS:

La participació, organitzats en vehicles, es fan càrrec del repartiment de les despeses del desplaçament.

-ASSEGURANÇA ACCIDENTS:

Les persones associades a la UEC: han de fer la reserva i tenen inclosa una assegurança temporal per aquest dia, gratuïta, si no se’n disposa.

Les persones federades FEEC (2023) han de fer la reserva.

Les persones no associades UEC: sense llicència federativa han de fer un ingrés 5 €, i se’ls tramitarà una assegurança temporal per aquest dia. Han d’enviar e-mail, sol·licitant el núm. de compte per fer l’ingrés.

Des de l’Organització, les dades de la Reserva, les necessitem per tal de comunicar-nos per qualsevol cosa, durant l’activitat.

– DATA LÍMIT INSCRICPCIÓ: 20 d’octubre de 2023.

-Important: Com en cada etapa, serà d’aplicació les recomanacions que l’autoritat competent manifesti i que afectin les activitats al medi natural.

En l’enllaç web de la FEEC, a l’apartat de la xarxa de senders de Catalunya, el GR 5 i l’etapa 8 que tenim programada, trobareu la ruta proposada…

Si us animeu, ja ho sabeu… Us hi esperem!!! 

Salut i trescades… 

Organització trescades UEC VdT

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *