Un Tomb per l’Oriental Vallès a peu (TOV), “La Senders Lliçanenca” i el GR 5, properes excursions pel 2021-2022…

Hola a tothom,

Abans de tot, una abraçada a tothom, i esperant que estigueu bé.

Si la situació actual de Covid-19 ho permet, estem preparant properes excursions que són reptes de caràcter excursionista, que esperem que siguin del vostre interès, i que aviat us acabarem de detallar tota la informació.

La TOV:

De cara al mes de novembre, el dia 28, coincidint dins de la programació dels actes del “DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES -25 DE NOVEMBRE- volem iniciar un Tomb per l’Oriental Vallès a peu, per etapes, tipus travessa, que hem batejat amb el nom de TOV, i des de l’entitat, amb el suport d’entitats privades i públiques, cuidarem l’organització i la logística, programant-la més o menys, cada dos mesos, amb etapes, d’uns 10 a 14 km, i en funció del relleu de la zona de l’etapa, podrà anar dels 300 (gran part de les etapes) als 800 (quan ens apropem, sobretot al massís del Montseny) m. de desnivell positiu, amb valoracions de dificultat de fàcil a moderada. Camins i senders senyalitzats, pistes, corriols i voreres de carrers de gran part dels municipis del Vallès Oriental, ens traçaran itineraris entre valls, carenes, turons, cims emblemàtics, resseguint rius, rieres i torrents de la Conca del Besòs-Tordera que ens permetran voltar la Comarca, per la pell del límit establert , i pel seu cor central. No cal dir, de la grandesa i contrastos que tenim al nostre territori comarcal, i què el repte ens portarà a realitzar amb més de 25 etapes.

L’etapa 1, programada pel 28-11-2021, sortirà del pati del Galliners Vells de Lliçà d’Amunt (al costat de la seu de l’entitat) i finalitzarà al Castell de Montbui (Bigues i Riells del Fai).

L’etapa 2, programada pel 23 de gener de 2022, sortirà del Castell de Montbui fins al càmping el Pasqualet de Caldes de Montbui.

Hi haurà inscripcions anticipades, amb places limitades, que inclourà la logística del transport i es facilitarà assegurança temporal del dia a les persones participants que no en disposin.

“LA SENDERS LLIÇANENCA”

Es tracta d’una proposta que teníem en marxa abans de la pandèmia, dins dels actes del 45 aniversari de l’entitat, per tal de promocionar i donar a conèixer millor els senders lliçanencs que l’entitat en fa el manteniment anual, i que volem portar a terme, el diumenge dia 19 de desembre de 2021.

Una caminada popular per Lliçà d’Amunt, formada per dos recorreguts, curt de 8 km i llarg de 16 km aprox. oberta a tothom, per gran part dels senders lliçanencs degudament senyalitzats, i amb alguna variant, introduint la reivindicació de propostes de camins, pistes i corriols d’interès que tenim en el poble.

Amb una inscripció anticipada, no hi faltaran els avituallaments+esmorzar+obsequi+regals de sorteig, etc.

El punt de sortida serà el pati dels Galliners Vells de Lliçà d’Amunt (davant l’Escola de Música La Vall del Tenes), i l’itinerari llarg cercarà Palaudàries i l’itinerari curt se centrarà en el sector del rieral i en concret a la zona de Sta. Justa.

El GR 5

A inicis de l’any 20, vàrem començar a resseguir el sender de Gran Recorregut, GR 5. Tenim feta l’etapa de Sitges a Olesa de Bonesvalls que correspon a l’etapa 1.

De cara al mes de febrer del 2022, volem reactivar el repte, i volem programar-la pel 19 de febrer de 2022. L’etapa 2, del GR 5, va d’Olesa de Bonesvalls a Gelida. Es programarà aprox. cada dos mesos amb alternança amb la TOV, tenint en compte, els mesos de màxima calor, que no hi haurà programació. El format serà el mateix que vàrem iniciar.

Esperem que sigui del vostre interès, i us hi esperem!!!

Salut i trescant pel territori proper…

Equip de Junta

UEC – VALL DEL TENES

Related Posts

One thought on “Un Tomb per l’Oriental Vallès a peu (TOV), “La Senders Lliçanenca” i el GR 5, properes excursions pel 2021-2022…

  1. Estic interessada en inscriure’m en “la senders lliçanenca” del 19 de desembre, però no he sabut trobar com fer-ho per la web.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *