Pel diumenge, dia 11 de febrer de 2024, etapa 9 del GR 5, dels pobles d’Aiguafreda a Montseny (Recorregut per les comarques del Vallès Oriental i Osona).

(Fotografia: El Vilar de la Castanya, al sector de la Castanya, als límits del terme del Brull (Osona), protegida com a Bé Cultural d’Interès Local).

Hola a tothom,

-Pel diumenge, dia 11 de febrer de 2024, tenim programada l’etapa 9 del GR 5: dels pobles d’Aiguafreda al de Montseny.

-És una etapa llarga, tipus travessa, amb una distància de 22,735 km, desnivell positiu de 1.278 m, i desnivell negatiu de 1.155 m. La dificultat excursionista és moderada, tan física com tècnica, ascens del desnivell positiu al principi, per corriol i pista al Pla de la Calma. En el Pla del Cafè, descens cap al poble de Montseny, per corriol i pista. Gran part per la comarca del Vallès Oriental, i en el sector de la Castanya, terme del Brull, comarca d’Osona.

-La durada és de 6:00 h. Aprox., amb una dificultat moderada, gran part del recorregut és per pista i corriols, a tenir en compte la distància i els desnivells.

-Situats al poble d’Aiguafreda, al monòlit del GR 2 i GR 5 iniciem el recorregut, cap al centre de la vila, cerquem el riu Avencó, el Pont de la Xoriguera, i comencem l’ascens cap a can Puig-agut i collet de St. Martí al peu del Turó de Tagamanent, passem pel Bellver i l’Agustí a la Calma, i seguint per pista fins al Pla de la Llacuna, collet de la Font del Ginebre cap al Pla del Cafè. En aquest punt, el Cafè, deixem l’inici de la variant del GR 5.2 i ens desviem cap al Torrent del Sot del Cafè i la Riera de la Castanya, passant pel Vilar de la Castanya, l’Adrobau, el molí de l’Adrobau, l’ermita de St. Martí del Montseny, la Suïssa Catalana i direcció paral·lels a la carretera cap a l’església i Ajuntament de Montseny, lloc final de la ruta.

– LLOC DE TROBADA: a les 7:45 h al pati de davant de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, al costat de la seu de l’entitat, carrer Barcelona, 25 de Lliçà d’Amunt.

– IMPORTANT: NOVA LOGÍSTICA. SORTIDA a les 8:00 h, direcció a Aiguafreda. Aparcament a l’entrada del poble, al costat del Monòlit dels GR 2 i GR 5.

L’Organització vetllarà pel desplaçament compartint cotxes i despeses de desplaçament del punt de trobada al punt d’inici de la sortida, o bé, aquella gent inscrita, que ja es desplaci amb vehicle propi al punt d’inici de l’etapa 9, en aquest punt hi ha de ser, a les 8:20 h. Matí. L’Organització gestionarà el retorn dels conductors de vehicle, del punt final al d’inici.

– Cal portar esmorzar i dinar, ja que és una etapa llarga. Cal dur: aigua, ganyips, calçat (recomanable bota de canya mitjana i l’ús de bastons de trekking) i roba adequada per caminades de 5 a 6 hores. Portar un tallavent/ impermeable.

– Obligatori tenir llicència federativa FEEC (2024). Qui no en disposi, li podem tramitar una assegurança temporal per aquest dia per la trescada resseguint el GR 5, etapa 9.

– INSCRIPCIÓ I PREUS:

*Inscripció:

-RESERVA: Totes les persones que vulguin participar han de fer la RESERVA, enviant un e-mail a uecvalltenes@gmail.com, amb les dades següents: nom i cognoms, núm. DNI, i núm. telèfon mòbil, i dir si es disposa de llicència FEEC 2024 o si cal tramitar assegurança temporal?

*Preus inscripció:

-DESPLAÇAMENTS:

La participació, organitzats en vehicles, es fan càrrec del repartiment de les despeses del desplaçament.

-ASSEGURANÇA ACCIDENTS:

Les persones associades a la UEC: han de fer la reserva i tenen inclosa una assegurança temporal per aquest dia, gratuïta, si no se’n disposa.

Les persones federades FEEC (2024) han de fer la reserva.

Les persones no associades UEC: sense llicència federativa han de fer un ingrés 5 €, i se’ls tramitarà una assegurança temporal per aquest dia. Han d’enviar e-mail, sol·licitant el núm. de compte per fer l’ingrés.

Des de l’Organització, les dades de la Reserva, les necessitem per tal de comunicar-nos per qualsevol cosa, durant l’activitat.

– DATA LÍMIT INSCRIPCIÓ: divendres dia 9 de febrer de 2024.

-Important: Com en cada etapa, serà d’aplicació les recomanacions que l’autoritat competent manifesti i que afectin les activitats al medi natural.

En l’enllaç web de la FEEC, a l’apartat de la xarxa de senders de Catalunya, el GR 5 i l’etapa 9 que tenim programada, trobareu la ruta proposada…

Si us animeu, ja ho sabeu…

Us hi esperem!!!

Salut i trescades…

Organització trescades UEC VdT

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *