AUDIOVISUAL “EL MÓN MÀGIC DE LES MUNTANYES” A CÀRREC D’ESTER SABADELL

DIVENDRES, DIA 25 DE NOVEMBRE DE 2022, A LES 20:00H, A LA SALA GRAN DE L’ATENEU L’ALIANÇA DE LLIÇÀ D’AMUNT.

L’audiovisual de l’Ester Sabadell és una gran volta al món, al dels paisatges i als dels sentiments. Des del convenciment que, com va dir l’escriptor Rudyard Kipling: “Només hi ha dos tipus de persones: les que miren la vida des de la finestra i els que surten fora a viure-la”. L’Ester ens invita a “sortir fora” per despertar i creure amb les pròpies capacitats i confiar en els companys de camí. La xerrada és un viatge, un viatge pels llocs més salvatges de la Terra. Com el Karakorum, el lloc més abrupte del planeta, on l’Ester va intentar escalar la seva primera muntanya de més de 8000 m, el Hidden Peak (8068 m). Més tard, en aquest mateix massís, l’hi va tocar el torn al Broad Peak (8047 m). Pel camí van passar vuit anys, plens de projectes, expedicions, moments dolços i amargs. A l’Himàlaia ja va aconseguir escalar l’Ama Dablam (6856 m), la muntanya més sagrada dels xerpes i, potser, una de les més belles del món. Darrere de cada aventura s’amaguen històries, cultures, persones, llegendes… S’entén que escalar una muntanya es converteix amb alguna cosa més que un exercici merament esportiu. Exemples d’aventures com en el desert del Sàhara, on els secrets queden amagats en el Gran Mar de Sorra, un gran espai en blanc que l’Ester, amb un equip de “Al Filo de lo Imposible” va assolir travessar caminant (uns 800 km). També des del cim del Nanga Parbat (8125 m), la muntanya de 8000 m. que més literatura ha generat al llarg de la història de l’alpinisme. O des de l’Antàrtida, l’últim continent en ser explorat, on encara és possible trobar la terra anterior a l’home i on s’escolten les grans gestes dels exploradors polars com la d’Ernest Shackleton.

I altres històries com la que precisament dona origen a tot aquest viatge. La història que inicia el savi Horace Bénédict de Saussure observant, amb una mirada diferent, una muntanya: la muntanya més alta dels Alps. Inventant així l’alpinisme tal com el coneixem avui en dia. Pujar al Mont Blanc per l’aresta de Peuterey es converteix amb el millor homenatge a diferents alpinistes que trobaven en la muntanya una forma de viure. Tots aquests llocs, aventures, històries es poden veure a “Al Món Màgic de les Muntanyes” on la motivació i la superació personal es converteixen en el fil conductor d’una vida on enfrontar-se amb les pors i les adversitats ha estat clau per aixecar-se i continuar endavant. A través de la pròpia experiència de l’Ester i de personatges històrics entrarem en un món d’aventures, un món “Al filo de lo imposible”.

-Quí és l’Ester?

Ester Sabadell, 1976, Barcelona. Bombera

-Del 2001 al 2009 va treballar en el programa de TV2 “Al Filo de la Imposible”. Període en què ascendeix a tres muntanyes de més de 8000 m, primeres ascensions de muntanyes de l’Antàrtida i travesses com la del desert del Sàhara (700 km caminant).

-Resum breu de l’experiència en altitud alpinístic (cims rellevants de +5000 m):

1999 (23 anys): intent al Hidden Peak (Vam arribar fins a 7100 m)

2001 (25 anys): cim a Ama Dablam (6856 m)

2005 (29 anys): cim dels Nanga Parbat (8125 m)

2006 (30 anys): intent del Shisha Pangma (vam arribar fins a 7500 m)

2007 (31 anys): cim al Broad Peak (8047 m)

2008 (32 anys): intent al Hidden Peak (Vam arribar fins a 7500 m)

2008 (32 anys): cim del Manaslú (8163 m)

2009 (33 anys): diferents cims de 5000, 6000m del karakorum.

– 2009 fins ara, bombera de la Generalitat de Catalunya.

En aquest període ha realitzat diferents escalades principalment a les parets del Pirineu i Pre-Pirineu. Muntanyes de menys altitud, però de més dificultat tècnica. Assolint el grau màxim d’escalada en roca de 7c+. També ha assolit fites destacables als Alps, com la Integral de Peuterey, i altres escalades per diferents parets del planeta: Marroc, el Naranjo, Mèxic, Madagascar, Oman…

Ha escrit diversos articles de muntanya i durant els últims deu anys ha col·laborat escrivint periòdicament en la revista el Vèrtex.

El 2019 va publicar un llibre: Línies de somnis (editorial: Tushita), un recull dels articles del vèrtex amb textura de colors.

-Apunteu-vos-ho…Us hi esperem!!!

Salut i muntanya,

Equip de Junta

UEC – Vall del Tenes

Related Posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *